Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bilal Bilici’nin babası kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

Bu haberin fotoğrafı yok

Bilal Bilici’nin Babası Mehmet Ali Bilici Kimdir?

  1. dönem Bağımsız Adana milletvekili Bilal Bilici’nin babası, merak konusu olan isimlerden biri oldu. Peki, Bilal Bilici’nin babası kimdir, nerelidir ve ne iş yapmaktadır? İşte bu soruların cevapları:

Bilal Bilici’nin Babası Kimdir?

Bilal Bilici’nin babası, eski milletvekili Mehmet Ali Bilici’dir. 1951 yılında Adana’nın Ceyhan ilçesinde doğan Mehmet Ali Bilici, Türk siyasetçi ve iş insanı olarak tanınmaktadır. Eğitimini Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nin Ekonomi-Maliye Bölümü’nde tamamlayan Bilici, iş hayatında ve siyasette önemli bir kariyere sahiptir.

Kariyeri boyunca Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 18., 20. ve 21. dönemlerde Adana milletvekili olarak görev yapmış, bu süre zarfında Adana’nın siyasi ve ekonomik meselelerine katkıda bulunmuştur. Spor alanında da aktif rol üstlenen Bilici, Ceyhanspor’un başkanlığını yapmış, Adana Demirspor ve Adanaspor’da ise asbaşkanlık görevlerinde bulunmuştur. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti’nin adayı olarak gösterilmiş, evli ve iki çocuk babası olduğu bilinmektedir. Ayrıca Fransızca bilmektedir.

Bilal Bilici’nin Babası Nereli?

Mehmet Ali Bilici, Adana’nın Ceyhan ilçesinde doğmuş olması nedeniyle, aslen Adanalıdır. Ceyhan, Türkiye’nin güneyinde bulunan ve Adana iline bağlı bir ilçedir.

Bilal Bilici’nin Babası Ne İş Yapıyor?

Mehmet Ali Bilici, hem siyasette hem de iş dünyasında aktif bir kariyere sahiptir. Türk siyasetçi olarak TBMM’de görev yapmasının yanı sıra, iş hayatında da çeşitli yöneticilik ve iş insanı rollerinde bulunmaktadır. Spor yönetiminde aktif olan Bilici, aynı zamanda Ceyhanspor’un başkanlığını yapmış ve Adana’daki önemli spor kulüplerinde asbaşkanlık görevleri üstlenmiştir.

Mehmet Ali Bilici, hem iş dünyasındaki geniş deneyimleri hem de siyasetteki katkılarıyla tanınan bir isim olmayı başarmıştır.

Kaynak

Haber Merkezi