Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır İl Müftüsü Celal Büyük kimdir? Kaç yaşında, nereli?

Diyarbakır İl Müftüsü Celal

Diyarbakır İl Müftüsü Celal Büyük’ün Hayatı ve Kariyeri İnceleniyor

Diyarbakır İl Müftüsü Celal Büyük, kariyeri ve kişisel hayatı ile dikkat çekiyor. 27 Mart 1950 tarihinde Erzurum’un Oltu ilçesinde dünyaya gelen Büyük, eğitim hayatına Zonguldak’ta başlamış ve lise eğitimini Oltu İmam Hatip Lisesi’nde tamamlamıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde İmam-Hatip olarak göreve adım atan Büyük, 1992 yılında atanmış ve bu süreçte tanınmış isimlerden talim ve makam dersleri alarak bilgi birikimini artırmıştır.

İlk dönemlerini Ankara’nın Haymana ve Altındağ ilçelerinde, ardından Bursa Osmangazi’de devam ettiren Büyük, 2002 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 2005 yılında İstanbul Haseki Eğitim Merkezi’ni başarıyla tamamlayarak Denizli Honaz ilçesine vaiz olarak atandı. Bu dönemde Marmara Üniversitesi’nde Din Eğitimi alanında yüksek lisans yaparak akademik kariyerini de güçlendirdi.

Celal Büyük’ün müftülük kariyeri, 2006-2009 yılları arasında Erzurum Horasan İlçe Müftülüğü, 2009-2013 yılları arasında Erzurum Tortum İlçe Müftülüğü ile devam etti. 2013 yılında Erzurum İl Müftü Yardımcılığı görevine atanarak 2015 yılında Erzurum İl Müftülüğü’ne vekalet etti. Sonrasında, Adana Yüreğir İlçe Müftülüğü (2016-2019) ve İstanbul Bağcılar İlçe Müftülüğü (2019-2022) görevlerini üstlendi. 2022-2023 yıllarında ise Ağrı İl Müftüsü olarak görev yaptı.

Aynı zamanda çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yapan Büyük, ulusal yayın yapan Kardelen TV’de yaklaşık dört yıl program yapımcılığı ve sunuculuğu da yapmıştır. Şu anda Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Din Eğitimi alanında doktora çalışmalarına devam etmektedir.

Celal Büyük, 6 Ekim 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Diyarbakır İl Müftüsü olarak atanmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Yaşam Bilgileri:

  • Doğum Tarihi: 27 Mart 1950
  • Yaşı: 73
  • Doğum Yeri: Erzurum’un Oltu ilçesi
  • Meslek: Kamu Görevlisi (Diyarbakır İl Müftüsü)
  • Eğitim: Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi (Lisans), Marmara Üniversitesi (Yüksek Lisans), Atatürk Üniversitesi (Doktora)

Celal Büyük ile ilgili gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.