Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İlkay Gündoğan kimdir? Aslen nereli, kürt mü?

İlkay Gündoğan Kimdir? İşte

İlkay Gündoğan Kimdir? İşte Detaylar

Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan, futbol dünyasında dikkat çekmeye devam ediyor. 24 Ekim 1990 tarihinde Almanya’nın Gelsenkirchen şehrinde dünyaya gelen Gündoğan, şu anda La Liga ekiplerinden Barcelona’da orta saha oyuncusu olarak mücadele etmektedir.

Futbol Kariyeri

Gündoğan, futbol kariyerine 2009 yılında 1. FC Nürnberg’de başlamıştır. 2011 yılında Borussia Dortmund’a transfer olan Gündoğan, burada 2011-12 Bundesliga ve 2011-12 DFB-Pokal zaferleri yaşadı. Dortmund formasıyla 2013 UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Bayern Münih’e karşı bir gol atarak önemli bir başarıya imza attı. 2016 yılında Manchester City’ye transfer olan Gündoğan, bu kulüpte beş Premier League şampiyonluğu, dört EFL Cup, iki FA Cup ve UEFA Şampiyonlar Ligi kazanma başarısını gösterdi. Özellikle 2022-23 sezonunda kaptan olarak takımıyla üç büyük kupayı kazandıktan sonra, 2023 yılında Barcelona’ya katıldı.

Milli Takım Kariyeri

Almanya milli takımında da önemli bir rol üstlenen Gündoğan, ilk kez 2011 yılında A Milli Takım formasını giymiştir. Almanya, 2012 ve 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası ile 2018 ve 2022 FIFA Dünya Kupası kadrolarında yer almıştır.

Kişisel Hayatı

Türk bir ailede doğan Gündoğan, Kuzey Ren-Vestfalya’nın Gelsenkirchen kentinde yetişmiştir. Ailesinin kökenleri, Türkiye’nin Balıkesir iline dayanmaktadır. Futbol kariyerine genç yaşta Almanya’nın VfL Bochum kulübünün U-19 takımında başlayan Gündoğan, 1998 yılında Schalke 04 altyapısına geçmiş, ancak yaşadığı büyüme sorunları nedeniyle bir süre spora ara vermiştir. 13 yaşında tekrar Schalke 04 tarafından transfer teklifi aldığında, geçmişteki hayal kırıklıkları nedeniyle bu teklifi reddetmiştir.

İlkay Gündoğan, 2022 yılında Sara Arfaoui ile evlenmiş ve bir çocuk sahibi olmuştur. Gündoğan, Türk millî voleybolcu Naz Aydemir ile de kuzenidir. 2018 yılında İngiltere’de Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmesi, Almanya’daki bazı çevrelerde tartışmalara yol açmış ve bu durum Gündoğan’ın millî takımda oynadığı dönemde bazı Almanya taraftarlarının protestolarına neden olmuştur.

Sonuç

İlkay Gündoğan, hem kulüp kariyerindeki başarıları hem de uluslararası arenadaki etkisiyle futbolseverlerin dikkatini çeken bir isim olmaya devam ediyor. Başarıları ve kişisel hikayesiyle futbol dünyasındaki yerini sağlamlaştıran Gündoğan, gelecekte de adından söz ettirecek gibi görünüyor.