Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Menderes Dal kimdir? Nereli, kaç yaşında?

Menderes Dal, CHP’den Döşemealtı

Menderes Dal, CHP’den Döşemealtı Belediye Başkan Adayı

2024 yerel seçimleri kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından Döşemealtı Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Menderes Dal, kamuoyunun gündeminde yer alıyor. Menderes Dal’ın kim olduğu, nereli olduğu ve yaşına dair soruların yanıtları haberimizde.

Menderes Dal Kimdir?

Menderes Dal, 2 Nisan 1969 tarihinde Antalya’nın Döşemealtı ilçesine bağlı Yeniköy’de dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatına burada bulunan Yeniköy İlkokulu ve Ortaokulu’nda başlayan Dal, lise eğitimini Antalya Çağlayan Lisesi’nde tamamladı. 1991 yılında Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun olan Dal, mezuniyetinin ardından askerlik görevini icra etti ve 1993 yılında kendi eczanesini kurarak Döşemealtı’na döndü.

Siyasi kariyerine 1994-1999 yılları arasında Yeniköy Belediye Meclis Üyeliği yaparak adım atan Menderes Dal, bu dönemde halkın ihtiyaçlarına yönelik etkili bir siyaset izleyerek partisinin oy oranını artırmayı başardı. Aynı yıllarda CHP’de İlçe Eğitim Sekreterliği ve Merkez İlçe Sekreterliği görevlerinde de bulundu.

2004 yerel seçimlerinde Döşemealtı Belediye Başkan Adayı olan Dal, 2005-2007 yıllarında CHP Antalya İl Sekreterliği görevini de üstlendi. Yerel siyasetteki deneyimleri ve halk ile kurduğu güçlü iletişim ile tanınan Dal, 2024 yerel seçimlerinde yeniden CHP’den Döşemealtı Belediye Başkan adayı olarak gösterilmiştir. Evli ve iki çocuk babası olan Menderes Dal’ın eşi Şefika Dal, kendisi gibi eczacıdır. Oğlu avukatlık yapmakta, kızı ise lise öğrencisidir.

Menderes Dal Nereli?

Menderes Dal, Antalya’nın Döşemealtı ilçesine bağlı Yeniköy’de doğmuştur. Dolayısıyla, aslen Antalyalıdır.

Menderes Dal Kaç Yaşında?

Menderes Dal, 2 Nisan 1969 tarihinde doğmuştur. 2024 yılı itibarıyla 55 yaşındadır.

Kaynak: Haber Merkezi